söndag 21 december 2014

Soundtrack of my Week

Ja, kära nån. Det är ju det här med att hitta balansen i tillvaron. Att ta i lagom mycket och lägga ribban där man har en chans att komma över den.

Det är inte precis det jag är mest känd för, om man säger så. Och om det har varit ett lite (ha!) småpissigt år vill man kanske gärna kompensera det med en sjuhelvetes jävla J-U-fuckin'-L som får det att tindra till och med i mina trötta, rödsprängda ögon.

Men orka, som ungdomarna säger. Det gör man ju inte. Om man alltid bara måste jobba och har en Att göra-lista som aldrig tar slut och dagarna bara blir kortare och kortare och stubinen lika så... Då är det dags att ge sig, igen.

Igen.

Och så accepterar man att det inte blir någon übermysig Disneyfierad superjul i år heller. Granen kommer inte att kunna mäta sig med den på Rockefeller Center och julbordet kommer inte att digna under överflödet och granen kommer inte att vingla på ett berg av genomtänkta och vackert inslagna och rimmade klappar. Och så nöjer man sig med ett kok kola, en julmust eller två, ett paket eller två till barnen och två eller kanske rentav tre dagar i sträck då jag inte tänker jobba. 

Och inte heller tänker ha dåligt samvete för att jag inte jobbar.

Då är det kanske bäst att undvika de mest maniska av julhitsen och istället varva ner lite med något som det här. Och tänka att nej, inte den här julen, men kanske nästa?

Kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar