söndag 7 december 2014

Soundtrack of my week


Kajsa Grytt ställer in sin turné på grund av allt näthat hon överösts med efter sin medverkan i tv-programmet Så mycket bättre skrev Dagens Nyheter i veckan. 

Näthat är ett obegripligt fenomen som väl ingen hade kunnat förutspå när de kopplade ihop de där första datorerna för bara några få år sedan.

Kanske skulle de ha låtit bli? Kanske blir det en gång så illa att vi väljer att släcka ner skiten för att slippa det där giftet. Livet är väl ändå svårt nog utan att vi ska använda den nya tekniken för att förstärka mänsklighetens allra sämsta sidor?

Jag har fått så mycket tröst av att se Kajsa göra sin grej, vara precis sig själv, på bästa sändningstid lördag efter lördag. Jag har vuxit någon millimeter i strumplästen av att se någon inte kompromissa, inte skämmas, inte låtsas hela tiden bara för att passa in. Av att se att någon som är så annorlunda också har fått lov att vara med. Vara en i gänget.

Så att jag nästan vågat hoppas på att en gång få uppleva det själv.

Men bara nästan.

Det de där näthatande grobianerna inte begriper är att vissa dagar är det här det enda som hjälper. Vissa dagar är det här det enda som håller oss vid liv. Kajsa Grytt är inte här på jorden för att underhålla dem. 

Hon är här för min skull.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar