fredag 14 november 2014

Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…


...filateli! Och det hade jag väl aldrig trott, så sent som för ett år sedan. Där ser man.


Men det finns ju så många fina frimärken här i världen, och oavsett vad man har för intressen eller vad man går i gång på så kan man säkert hitta frimärken på det temat. 

En kvinna i USA som jag skickade vykort till ville ha så många frimärken som möjligt på sitt kort. Anledningen till det var att hon ansåg att frimärken var "affordable art" och det hade hon faktiskt rätt i. Många frimärken är små konstverk, även om man kanske inte ser det så lätt om man inte scannar in dem och förstorar dem på datorn.Eftersom barnböcker är lite fokus för min uppmärksamhet just nu har jag plockat fram lite exempel ur samlingen. 


De här finska Mumin-märkena är så fina och jag älskar att de har gjort speciella Airmail-klistermärken också.
Finaste Nalle Puh har fått egna frimärken, av originalteckningarna förstås.
Stålmannen fyllde 75 bast förra året men ser fortfarande ut att vara i fin form.

Det här är en illustration från en australisk barnbok som heter "Who sank the boat?" Det ena djuret efter det andra vill åka med i båten och till sist kommer en liten mus och sätter sig högst uppe i masten och då kapsejsar skutan. Och det var förstås den lilla musen som var för tung och inte kon, hästen, grisen eller fåret.


Varje år ger de europeiska postverken ut frimärken på ett gemensamt tema, så kallade Europa-frimärken. 2010 var temat barnböcker.Italien bidrog med Pinocchio.
Och Åland med Sandvargen.(Jag har beslutat mig för att anta Lisa Bjärbos utmaning och blogga varje dag i november månad på en given rubrik. Det här är ett av de inläggen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar