tisdag 11 november 2014

Månadens färg är givetvis…

... svart, så klart. Finns det någon annan färg?

Svart därför att det är tufft nu. Det är mörkt när man vaknar och mörkt innan man hunnit få middagen på bordet. Jobbet är svårt och tiden räcker inte till för allt som behöver göras, än mindre sådant som man skulle vilja göra.

Svart därför att jag letat högt och lågt efter en svart toasits till vår mindre än tre år gamla toastol (borde de inte hålla längre?) bara för att upptäcka att det bara finns en (1!) i hela världen som passar och den kostar skjortan. Flera skjortor, om man handlar i rätt affär. Jag trodde i min enfald att det fanns någon slags standard för sådant och att en toasits var en toasits och kunde monteras på vilken mugg som helst. Dumma mig. 

Svart därför att jag börjar ångra att vi valde svarta vitvaror till vårt vita kök när vi gjorde om det häromåret. Det blev så snyggt att det var värt den extra utgiften, men nu har vi målat in oss i det svarta hörnet och det går inte att byta ut till exempel en trilskande svart diskmaskin mot något annat än en annan svart diskmaskin, och det finns ett väldigt begränsat utbud av sådana. Nu verkar vi slippa byta diskmaskin i alla fall, men det är bara en tidsfråga innan något pajar på riktigt och om ett par år kanske det inte finns några svarta vitvaror alls. 

Sådana som jag borde bo i hyresrätt, det är ju uppenbart. Eller under en gran i skogen.(Jag har beslutat mig för att anta Lisa Bjärbos utmaning och blogga varje dag i november månad på en given rubrik. Det här är ett av de inläggen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar