torsdag 27 november 2014

Ibland skulle jag vilja…

... att det spelade någon roll vad jag ville. Eller att det jag ville inte bara stannade vid en viljeyttring eller kanske bara en tanke utan faktiskt förändrade någonting. 

Att vilja men inte kunna, det är det värsta öde som kan drabba en människa.

Det är ju så tragiskt mycket jag vill. Jag vill bo någon annanstans. Jag vill kunna skriva alla de här böckerna som bara irrar omkring inuti mitt huvud och letar efter utgången. Jag vill kunna leva ett fullgott liv trots alla mina brister och jag vill kunna vara allt som mina nära och kära behöver att jag är.

Men i vardagen är det nog så att det enda jag kan påverka är vad vi ska äta till middag eller om jag ska köra vittvätten eller kulörtvätten först. 

Och det är faktiskt inte alls samma sak.


(Jag har beslutat mig för att anta Lisa Bjärbos utmaning och blogga varje dag i november månad på en given rubrik. Det här är ett av de inläggen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar