tisdag 18 november 2014

Ibland retar det mig att…

... jag är så fruktansvärt dålig på namn. Att försöka berätta om en film jag har sett eller vilka som är med i den där nya tv-serien jag börjat kolla på utan att ha Google eller IMDB nära till hands kan lätt förvandlas till minnesterapi-onsdag på demenscentrum. 

"Men du skulle gilla den, hon är med, hon som du gillar."
"Vem?"
"Hon som var med i den där filmen vi såg, kommer du ihåg?"
"Vilken film?"
"Den där hon spelade mot han, du vet, som var så rolig i den där andra filmen, där de rånade en bank."
"???"
"Du vet, den som var så rolig. Och han var med där, och han var också med i den där andra filmen, där han spelade hennes man, hon som var med i den här filmen som jag såg igår."
"Vem talar du om nu?"
"Du vet, hon. Med håret. Du gillar henne."
"???"

Det är bara att se det som repetition inför vad som komma ska. Alla kvinnor i min släkt har blivit dementa när de blivit gamla och enligt de senaste rönen får man mer eller mindre garanterat alzheimer om man är orolig och stressar mycket under lång tid. Så där har jag ännu en anledning att oroa mig.

Suck.

(Jag har beslutat mig för att anta Lisa Bjärbos utmaning och blogga varje dag i november månad på en given rubrik. Det här är ett av de inläggen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar