fredag 21 november 2014

5 saker jag blir irriterad på i vardagen


1. De där små klistermärkena som sitter på varenda jävla frukt. De är mina ärkefiender. Mitt första beslut som Universums Härskare blir att förbjuda klistermärken på frukt. 

2. Att det ska vara så himla svårt att göra ganska enkla saker. Att hitta nya filter till en dammsugare som har en tre-fyra år på nacken kräver helt orimliga ansträngningar. Jag har ändå pinsamt många års universitetsstudier bakom mig och är en jävel på att googla och borde klara av lite enkel research.  Det slutar med att jag ger upp och köper en ny dammsugare istället

3. Att den här valfriheten som skulle bli en sådan välsignelse har gjort samhället helt omöjligt att leva i. Det är hopplöst att få en tid på vårdcentralen om man inte är alldeles lagom sjuk. Det har blivit helt omöjligt att få plats på en bra skola till sina barn om man inte har stått i kö sedan man kom hem från bb. Det går inte att få en bostad om man inte redan har en annan bostad att byta med. Det går inte att få ett jobb om man inte redan har något och du får bara låna pengar på banken om du kan bevisa att du inte behöver dem. Vi stressar ihjäl oss över om vi har valt rätt elbolag, rätt försäkringsbolag, rätt bank, rätt mobiloperatör, rätt kabeltv-paket och rätt kö på Konsum. Och om man trots stressen lyckas överleva till pensionsåldern och vill ha något att leva på under de sista ljuva åren är det nog bäst att börja skrapa Trisslotter med detsamma.

4. De där som inte kan hantera det faktum att vi har 40 i hela Malmö sedan länge och klistrar fast sig på dragkroken varje gång jag är ute och kör. Jag önskar att jag hade en Bond-bil som kunde såga upp grillen på dem eller något.

5. Mig själv. För att jag låter sådana här världsliga saker irritera mig. Jag har faktiskt riktiga problem att stressa ihjäl mig över.(Jag har beslutat mig för att anta Lisa Bjärbos utmaning och blogga varje dag i november månad på en given rubrik. Det här är ett av de inläggen.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar