torsdag 12 juni 2014

Skolavslutning = tårtaDet traditionella tårtkalaset på avslutningen på barnens skola talas det om hela året, med goda skäl. Att det i år inföll på samma dag som jag hade deadline och jag därför var tvungen att stressa fram en tårta när jag faktiskt inte alls hade tid med det är ju faktiskt varken skolans eller tårtans fel.

Att det skulle vara så svårt att vispa maränger när man är stressad och inte riktigt har koll på vad man gör hade jag väl aldrig heller kunnat tro, men på fjärde (!) försöket blev det i alla fall en tårta. Eller något liknande. Kvæfjordkake heter den i min värld och har en gång i tiden utsetts till Norges godaste tårta (fast då var det förstås inte jag som bakade den). Nu förekommer den i tusen olika varianter i alla tidningars sommarbakbilagor (nej, det ordet finns inte på riktigt) och jag tror att jag kommer att försöka tweaka den lite nu när jag gjort den i original några gånger. Inte för att jag har tröttnat på den, alls inte. Utan bara för att jag kan.
Tårtan överlevde mirakulöst transporten till skolan och trots att jag glömt att fota den innan vi gick hemifrån lyckades jag få syn på den när den dukades fram och jag kastade mig fram med mobilen i högsta hugg för att få ett foto, som jag ju lovat skulle publiceras här.

Sedan kunde jag ju inte låta bli att knäppa en Efter-bild också, en liten stund senare. Det är ingen elegant tillställning, det där tårt-knytkalaset. Men ungarna får äta tårta tills de blir gröna om gälarna och det tycker jag att alla barn borde få göra en gång om året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar