söndag 6 april 2014

Sista träffen på Näs, sista dagen

The end. Slutet. Det är inte utan att det känns både sorgligt och vemodigt att inse att vi inte kommer att ses igen, de flesta av oss i alla fall, och att samtalet över middagen igår kväll var det sista. 


Men vi har en dag kvar och den ägnades helt och hållet åt Sabina Henriksson. Enligt visitkortet en musikant, föreläsare och författare som kom med massor av instrument och massor av idéer. Utifrån det jag sett på schemat innan jag åkte hit var jag lite skeptisk från början men det släppte snabbt och jag sjöng snart med efter bästa förmåga och ramsade och tramsade så det stod härliga till.


Hennes böcker Kalabalik på hemmet och Ju mer vi är tillsammans verkade huvudsakligen inriktade mot personal inom äldreomsorgen och även om jag inte har någon som helst erfarenhet av sådant kändes det som att de verkligen fyllde ett behov. Om jag själv hamnar på hemmet en vacker dag hoppas jag att personalen där har de här böckerna och använder sig av dem.

Sedan fick vi även höra om vår lärares projekt Bokhunden som verkade både spännande och intressant. För min del gick jag mest igång på vad det kan vara som händer i hjärnan/kroppen på de autistiska personer som plötsligt till exempel kan prata efter många års tystnad efter att ha suttit och läst med en hund i en kvart, men det föll tydligen utanför projektets ramar. Synd.

Sedan var det slut. Över. Förbi. Det var med tunga steg som jag sa hej då och släpade med mig min väska ut från salen där jag tillbringat helgen. Jag tog ett sista varv runt Näs för att ta farväl innan jag gick till tåget.Hej då, barndomshemmet. Du såg väldigt mysigt ut. Jag önskar att jag hade haft ett barndomshem som du. Då hade jag kanske också kunnat skriva en massa bra böcker


Hej då, prästgården. Här lärde jag mig mycket mer än jag någonsin hade förväntat mig att kunna få ut av en prästgård...


Och sist men alls inte minst, hej då, Sockerdricksträdet. Vi ses kanske någon annan gång.

Och då tar jag gärna en Alla Tiders Hallonsoda, om du har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar