lördag 5 april 2014

Sista träffen på Näs, andra dagen

Andra dagen vaknade jag i svinottan och eftersom jag inte hade några svin att ta hand om begav jag mig ut för att försöka hitta ett par geocacher. Det var knastrande kallt, men solen strålade från en klarblå himmel och det var alldeles vindstilla så det var bara behagligt att vara ute och vandra på de folktomma gatorna. 

På torget satt Astrid och skrev, trots att bordet och skrivmaskinen var täckta av frostrosor. Vilken arbetsmoral! Det är väl förklaringen till att hon skrev massor av böcker och jag knappt orkar hålla liv i en ynklig liten blogg...
Tanken var att jag skulle försöka lösa min första myst, men den gick jag bet på. Sedan sökte jag efter en helt vanlig cache, den enda inne i Vimmerby som jag inte redan hade tagit. Men den var också alldeles för klurigt gömd.

Nåja, det var ändå en trevlig morgonpromenad och de ligger väl kvar till nästa gång när jag kanske har någon klurigare människa med mig som kan hjälpa till att leta.

Efter en smarrig frukost följde först ett pass med Cecilia Davidsson och efter lunch ett pass med Malin Ivarsson.
Cecilia har bland annat skrivit Lill-Pär och jag som hela gruppen hade läst och berättade både om hur hon själv arbetade men också lite mer allmänt. Det blev också lite om barnbokens eventuellt uppfostrande roll. Eftersom hon både är författare och skrivlärare fick vi lite olika perspektiv på skrivandet och det var både givande och inspirerande.

Malins senaste bok hade vi också läst. Den hette Isnätterna och väckte en del känslor som ledde till en livlig diskussion. Jag försökte att inte säga något, men kunde förstås inte hålla mig. Om hon tog illa upp syntes det inte, men det gör det ju också sällan. Malin hade lite mer skrivverkstad och eftersom hon var en självutnämnd ordnörd utgick hennes skrivövningar ifrån olika ord. Det blev både roligt och underligt och det mest minnesvärda var väl jordankans uppkomst. Den skulle sedan vara ständigt närvarande under resten av helgen.

Även andra kvällen skulle vi gå ut och äta, men det var inte helt lätt att hitta någonstans där alla fick plats så att vi kunde sitta tillsammans och prata. Till sist hamnade vi på samma pizzeria som förra träffen och där blev vi väl allihop mätta och belåtna även om maten inte var lika fantastisk som ute på bryggeriet dagen innan.

En hallonsoda till slank ner innan det var dags att skynda tillbaka och sova för att orka med sista dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar