måndag 17 mars 2014

Harry Potter Forever

 Ja, det är inte bara i Sverige som man sätter personer ur barnböcker på sina frimärken. Men amerikanerna går omvägen om filmvärlden, för specialeffekternas skull och av upphovsrättsliga skäl, kanske. 

Och nu kanske är en bra tidpunkt att förklara att jag inte kommer att kunna hålla mitt nymånadslöfte för mars om att läsa tre nya böcker. Anledningen till det är att jag har läst om alla sju Harry Potter-böckerna. Jag tänkte att det kanske kunde få mig i den rätta stämningen för att skriva klart Konrad-boken. 


 Jag vet inte riktigt hur jag tänkte där. Förutom att jag tänkte fel. Men att läsa sju skitbra bestsellers är INTE det bästa sättet att bli på humör för att skriva sin egen, halvdana debutbok. 

Det borde jag väl kunnat räkna ut, om jag fått använda båda händerna och en kulram.

Men jag fick i alla fall läsa om alla sju Harry Potter-böckerna. Och det är inte fy skam.
Nu har jag dessutom införskaffat de här superfina Harry Potter-frimärkena, raka vägen från Amerikatt, minsann, och de är så fina att jag knappt vågar ta i dem. 

Det börjar likna en samling nu, så jag tvingas ompröva min bild av mig själv som en sådan person som inte samlar på saker. 
Men var ska det sluta? Hur många länder har egentligen satt barnboksfigurer på sina frimärken? Och ska jag bara spara på sådana som jag känner till, eller rent av har läst själv?

Kanske måste man inte bestämma sådant, så här, alldeles i början. Kanske kan man bara tillåta sig själv att glädjas över sina fina, nya frimärken.  
Och se fram emot vad nästa tillskott till samlingen skulle kunna bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar