söndag 9 februari 2014

Stressig söndag

Nej, så mycket skrivande blir det inte, vare sig här på bloggen eller på Konrad-boken, där det kanske mest hade räknats. Det är bara jobb, jobb, jobb, och så lite plugg vid sidan om. Resten av livet får klara sig bäst det kan.

Att inte kunna koncentrera sig på något som helst mer än 90 sekunder åt gången gör att allting blir halvdant och jag lever i ett konstant tillstånd av surhet som börjar gå både mig och min omgivning på nerverna. Men någon ljusning finns inte i sikte. Nu är det så här det är. Åtminstone fram till sommaren. Och det ska jag vara jävligt tacksam för. Alternativet, inget jobb, hade inte varit ett dugg bättre.

Att ständigt försöka fokusera bara precis på det som måste göras NU, idag, har underlättat. Annars blir jag lätt sådan att jag stressar upp mig över allt jag bara kan komma på att stressa upp mig över och det är en ganska lång lista, när jag kommer igång.

Men att bara tänka på vad jag MÅSTE göra, och vad jag måste göra IDAG har lättat lite på trycket. Det är fortfarande alldeles för mycket, men det är för det mesta hanterbart.

Tyvärr innebär det att allt det där man gör för njutnings skull, som till exempel skriva på en bok som kanske aldrig kommer att bli klar, aldrig någonsin kommer upp på Att Göra-listan. För det MÅSTE jag ju inte göra, inte just IDAG.

Istället blir det en massa tråk, endast uppbrutet av stress och oro över allt jag inte hinner med eftersom dagarna envisas med att bara ha ett begränsat antal timmar.

Man vet att man är stressad när...

När man vaknar klockan 5 varenda morgon, oavsett om det är söndag eller tisdag och oavsett om man varit uppe sent kvällen innan eller inte.

Alltså är det dags för Operation Av-Stressning!

På Att Göra-listan för den här söndagen står nämligen:
- Ta en lång promenad
- Posta tre vykort (Polen, Tyskland, Ukraina)
- Titta till våra geocacher, så att inte inlandsisen eller vårfloden har tagit dem med sig
- Äta god mat som jag inte behöver laga själv (!)
- Läsa en bok (Inte något självvalt, tyvärr, men förhoppningsvis inte helt onjutbart)
- Kolla på Flygplan med minstingen
- Äta paprikachips

Det ser mycket ut, men jag tror att om jag bara ger mig den på det kan jag nog beta av det mesta på listan innan dagen är omme.

Åtminstone den där sista punkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar