onsdag 1 januari 2014

Små tuggor var det

Det vimlar av nyårslöften i bloggosfären idag och det är lätt att svepas med. Att lova vitt och brett och lägga ribban så högt att man knappt når upp att slå pannan i den i morgon.

Jag skulle också kunna göra långa listor på allt som jag vill/behöver ändra på.  Om det är något det finns gott om så är det utrymme för förbättringar. Men jag vet hur det blir. De enda förändringar jag har lyckats genomföra (-12 kilo!) (+ nästan en hel bok!!!)  är de som jag har smugit på mig själv,  nästan utan att jag märkte det.

Ibland är det bra att vara lättlurad.

Däremot kan jag tycka att det har varit skönt att fundera över bokslutet för det gångna året, och vad jag skulle vilja kunna klappa mig själv på axeln för nästa år. Men det är så väldigt länge till dess, och jag vet att jag inte kommer kunna hålla tråden så länge.

Men så tänkte jag: små tuggor var det ju.

Och så satte jag ihop en lista över mina löften. Inte mina nyårslöften.  Utan mina nymånadslöften.

I januari vill jag: (en blygsam fanfar,  tack)
- Skriva klart det första utkastet till Konrad och födelsedagstavlan.
- Läsa två böcker (som jag inte har läst förut).
- Hitta två geocacher.
- Skicka ett nytt Postcrossing-vykort varje gång ett av mina kort kommer fram.
- Prova två nya slow cooker-recept.
- Gå ner ett kilo till.
- Så årets första sådd.
- Göra minst tre övningar ur teckningsboken.

Genomförbart?  Visst.  Kommer jag att genomföra allt på listan?  Ytterst osannolikt.  
Men jag behöver inte vänta ända till nästa nyårsafton för att få utvärdera mina eventuella framgångar eller misslyckanden.  Den 31 januari är det dags för nya Nymånadslöften. 

Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar