måndag 13 januari 2014

Responsrunda och Rorschacksnö

Jag jobbar för fullt med de andras texter. Det här är den bästa delen av responsen, när den bara är min. Då vågar jag tycka och tro och vara övertygad om både det ena och det andra. Jag ser allting så klart, i den här fasen. Sedan, när det blir dags att lämna kommer tvivlen och jag börjar stryka och ta tillbaka.

För en gångs skull har jag gott om tid och hyfsat med ork att ägna åt en uppgift på kursen och vilken skillnad det gör. Inte för att jag vet om mitt svammel kommer att vara av någon nytta för de andra, och visst kommer jag att ha precis lika mycket ångest när jag lämnar in mina kommentarer som jag har när jag bara har slängt ihop något "half-assed", men lugnet nu när alla deadline har nåtts eller kommer att nås, inget går upp mot det.

Det hindrar inte mitt undermedvetna från att ställa till med ett sabla ståhej om nätterna och jag vaknar varje morgon med total förvirring och vet knappt vad som är riktigt och vad som är påhitt längre. Hela dagen dröjde den sig kvar, den där lite jetlaggade känslan av att inte vara riktigt med.

Den första snön faller, sent omsider, och det blir inte mycket, men tillräckligt för att skapa häftiga Rorschach-mönster på dammen i parken på väg till skolan. Vad jag ser? Säger jag inte.

Snöflingorna blir till långa vita streck över de foton jag tar och jag önskar än en gång att jag hade råd, tid och ork att verkligen lära mig att fotografera.

Men jultomten har redan varit här och snäll nog för en hel systemkamera hade jag uppenbarligen inte varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar