måndag 6 januari 2014

Fötterna på jorden och min feja i en regnig bilruta

Det är mycket nu, men jag gör mitt bästa för att inte tappa fattningen och sugen och förståndet och allt vad som nu brukar sitta löst. Inte hinner jag läsa eller slappna av eller ens sätta ner fötterna ordentligt när jag går, men på det stora hela är läget bara en aning utom kontroll. Och för att vara jag är det inte så pjåkigt.

Jag jobbar på för att komma ikapp efter helgerna innan veckans deadline och försöker också hålla ett öga på mina nymånadslöften. Efter mindre än en vecka på det nya året känns det fortfarande som en bra idé och jag går redan och funderar på vad som kan bli bra löften för februari.

Problemet är inte att komma på något att lova. Det finns så mycket som jag skulle vilja göra eller göra annorlunda. Problemet är snarare att hejda sig och inte ta i för mycket.

När frökedjans kuvert med underbara små spännande påsar dök upp i brevlådan insåg jag till exempel att jag inte ägnat min stackars odlingslott en tanke på flera månader. Inte hade jag funderat på vad jag ville så för blommor nästa år och inte hade jag förberett de påsar som jag skulle skicka med till nästa man (fast alla på listan är kvinnor) istället för de nya fynd som jag bytte till mig. Som tur var kom kuvertet på fredagseftermiddagen så jag fick hela långa långhelgen på mig att googla och bläddra och gôtta mig med min skokartong full av fröpåsar.

Igår fick jag dessutom en väckarklocka i pallet när jag skummade igenom min Feedly-läsare. Tant Ninette hade skrivit ett väldigt klokt inlägg om Selfies och självbild, som verkligen träffade mitt i prick. Jag är inte så modig att jag vågar skriva en kommentar eller hoppa på hennes projekt, men jag tar mig an uppmaningen att ta en "självis" en gång i veckan under 2014. De kommer inte att publiceras här och inte på Instagram och jag kommer inte att skicka dem till Tant Ninette heller. Men de kommer att tas och de kommer att publiceras på nätet och jag har lovat mig själv (och min spegelbild) att arbeta med min självbild under det kommande året.

Se, nu blev det ju ett nyårslöfte i alla fall, fast att jag hade bestämt mig för att det inte skulle bli så. Typiskt mig.

Nästa år får jag se till att bättra mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar