fredag 31 januari 2014

Domedag, i all enkelhet

Ja, ja. Det är lätt att vara efterklok, så där i förväg. Men så här i efterhand är det nästan omöjligt att säga varför det inte blev som det blev. Eller något i den stilen. För att parafrasera alla sportkommentatorer vars ord min man betraktar som lag.

Nu är i alla fall årets första månad avklarad, med undantag för en fredagskväll som jag hoppas inte innehåller mycket mer än På Spåret och paprikachips, och det är dags att summera årets första misslyckanden. (Om någon tycker sig ana en viss bitterhet är det ren och skär inbillning. Skäms på sig.)

Så här såg det ut för en månad sedan:

I januari vill jag: (en blygsam fanfar,  tack)
- Skriva klart det första utkastet till Konrad och födelsedagstavlan.
- Läsa två böcker (som jag inte har läst förut).
- Hitta två geocacher.
- Skicka ett nytt Postcrossing-vykort varje gång ett av mina kort kommer fram. 
- Prova två nya slow cooker-recept.
- Gå ner ett kilo till.
- Så årets första sådd. 
- Göra minst tre övningar ur teckningsboken.


Men hur gick det egentligen?
- Konrad-boken är inte klar. Nästan. Men inte helt. Slutet är fortfarande inte skrivet. Men det kommer inom kort, misstänker jag, eftersom jag nu läser ett par kapitel varje kväll för den stackars minstingen och inom ett par, tre dagar kommer han att kräva en upplösning. Så det kommer att bli skrivet. Resultat: #fail, men inte hundra procent misslyckat

- Läsa två böcker, hann jag inte alls. En och en fjärdedels, på sin höjd. Men den jag läste var bra. Resultat: #fail, men jag förlåter mig.

- Hitta två geocacher, har jag inte heller gjort. Bara en, men den var svår. Tyckte jag i alla fall. Resultat: #fail, kräver bättring inom kort.

- Skickat postcrossing-vykort, så fort ett har kommit fram, har jag gjort, och dessutom har jag just i dag skickat iväg 6 extra kort, utom tävlan, så att säga, i mitt livs första Round Robin. Resultat: #win

- Gå ner ett kilo till, eh ... #fail    Och så pratar vi inte mer om det.

- Så årets första sådd, har jag gjort. Och grott har den också!  #win

- Göra minst tre övningar ur teckningsboken, har jag gjort. #win

Okej, fyra-tre åt loserlaget. Jag tror att jag behöver dra upp en ny strategi inför februari-målen. Kanske är 7 alldeles för många olika saker att försöka ändra på. Kanske borde jag nöja mig med 5. Eller 3.

Eller bara 1. Bli bättre.

(Men det hade ju aldrig kunnat sluta på något annat sätt än #fail. And where's the fun in that?)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar