tisdag 19 november 2013

Tänk lite mindre, skriv lite mer

Det här med att göra synopsis och tänka ut en plan och strukturera sitt skrivande... Det är visst inget för mig. När jag vet vad som ska hända är det en sådan fruktansvärd uppförsbacke att skriva. Det är så tråkigt!
Hela förra veckan var en sådan uppförsbacke. Jag tror inte att jag skrev mycket mer än 300 ord på hela veckan. Och jag som skulle NaNo:a 1667 ord om dagen! Visst...

Men den här veckan, oj, vilken skillnad! När jag satte mig i går morse hade jag ingen aning om vad som skulle hända sedan i min berättelse. Men jag hade bestämt att det skulle vara en skrivdag, och då skulle jag skriva, oavsett vad det blev av det.

I slutet av dagen hade jag över 5000 ord med helt ny story och nya händelser och miljöer att väva ihop med det jag redan hade.

Lyckan i det, alltså.

Idag gick det inte lika bra, men nästan 2000 är inte illa det heller. Jag tror att jag måste låta mitt undermedvetna bearbeta de nya detaljerna ett tag innan jag kan komma vidare med berättelsen.  Men det gör inget, för jag har mycket annat jobb att ägna mig åt när det tar emot.
Men så mycket roligare det är att skriva när man inte vet vad som väntar!  De här barnen, alltså, vad de hittar på!
Jag kan knappt vänta på att få se vad de ska råka ut för imorgon!

wearewater
Och så har jag äntligen läst ut Wally Lambs nya roman. Usch och fy och kräk och blä, vad äcklig och jobbig den var och fy vad skicklig den mannen är. Men någon ny She's Come Undone var det inte.

Och tur är väl det. För vem har tid att läsa nu, när det bara är 12 dagar kvar på NaNo? Inte jag i alla fall. Om jag ska bli klar till sista november måste jag skriva 2789 ord om dagen! :-o

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar