fredag 29 november 2013

November är alldeles för kort

I en rasande fart går november mot sitt slut och idag skrev jag även början av slutet av boken om Konrad och Klara och födelsedagstavlan. Jag har vetat hur det skulle sluta i nästan en vecka och har väntat otåligt på tillfälle att få skriva ner det, men jobbet måste gå före och vi har varit så sjuka här hemma allihop att allt annat har fått stå åt sidan. Om bara november hade varit några dagar längre kanske det hade gått, men nu ser det osannolikt ut.

Om man ändå hade fått räkna de nästan 50 000 ord som jag översatt den här månaden istället för att skriva min egen bok, men så bra funkar det inte här i världen.

Men 50 000 var aldrig målet, jag måste påminna mig själv om det. Boken var målet, och boken börjar ta form. Även om den bara är en streckgubbe än så länge, även om den behöver mycket arbete innan den kan få se dagens ljus, så börjar det likna en bok. 

Och för det får jag väl ge mig själv en liten medalj, om det nu inte uppfyller NaNo-kraven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar