fredag 1 november 2013

NaNo - Oh No!

Som ett rekommenderat brev med mottagarbevis kommer den så klart, redan första dagen.

Prestationsångesten. Ska jag skriva en bok? Jag? En bok? Skrattretande tanke.

Det som kändes så lätt, så sent som igår. Men mig lurar jag inte i första taget.

Jag försöker olika knep. Läser genom de första kapitlen som jag redan har skrivit, för att "komma in i det".

Visst. Funkar inte alls.

Ändrar lite. Pillar lite. Lägger till och drar ifrån. Flyttar ytterligare ett par kapitel till den andra boken. (Den kommer att bli sjukt mycket bättre än den första. Synd bara att den aldrig kommer att bli skriven...)
Det är ju precis så man inte ska göra. Jag vet ju det. Man ska bara skriva, inte tänka, inte tvivla.

Men ok, ångesten får den här dagen. Ångesten och behovet av att sätta mig in i programvaran som jag tänker använda, för den var minsann inte lika lättanvänd som den såg ut. (Och då såg den ändå ganska komplicerad ut!)

I morgon blir det ogräsrensning och diverse röj och städ och stress. En helt vanlig lördag. Kanske går det att ägna lite tankekraft åt Konrad och hans bekymmer då. Gudarna ska veta att jag behöver komma bort från datorn ett tag. Alla sju.

Söndag är vilodagen och den helgar vi av princip aldrig, men däremot brukar jag vilja slappa en del, i synnerhet när jag har jobbat så mycket som jag har gjort den här veckan.

Men på måndag, då är det på det igen. Nya friska tag. Ångesten som bortglömd. Hela storyn uttänkt, bara att skriva ner.

Låter bra. Då säger vi så då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar