fredag 18 oktober 2013

Att skriva barnlitteratur - Uppgift 5

Veckans uppgift: Skriv en dialog med konflikt, dramatisk tillspetsning och lösning.

Jag tog mod till mig och skrev 4 sidor om vad som händer efter att Konrad har träffat Lisa. Det var det första jag skrivit om Konrad på flera år, och jag var livrädd för att det inte skulle bli något, eller att det skulle bli hemskt dåligt och osammanhängande. Istället blev det en kort text som avslöjade en hel del om vad som hänt innan och om hur det fungerar i den här världen, så jag känner mig enormt taggad på att jobba vidare med hela boken.

Det börjar mer och mer kännas som att det här med Lisa inte händer i samma bok som den början jag har skrivit om när Konrad hittar solglasögonen för första gången. Om han är sju i början så är han snarare 10-11 när han träffar Lisa och då är det snarare fråga om bok 1 och bok 3 eller 4 i en serie. Det är lite hisnande, och säkert också tecken på att ett maniskt skov är på gång, men också lite spännande att tänka sig att det kanske kan bli något, och att det börjar ta form.

Det är förstås bara ett första utkast, och det kommer att kräva mycket arbete att få ihop det ordentligt, men det känns som att det finns något att jobba med, och att jag börjar få ett hum om hur jag ska få ihop det. Kul kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar