lördag 26 oktober 2013

Att skriva barnlitteratur på Näs - lördag

visst-finns-det-drakar

Hela andra dagen i Vimmerby var i princip ett enda långt författarbesök, närmare bestämt av Erik Magntorn som hade med sig en trave böcker som han läste högt ur och berättade om hur de hade kommit till. Den jag  gillade bäst är boken här bredvid, Visst finns det drakar, som jag tyckte var synd att jag inte hade hittat lite tidigare, eftersom  Rasmus nu är för gammal.

Det var kul att höra att det fortfarande går att skriva barnböcker på rim, eftersom det är något av det roligaste jag vet att läsa högt. Dessutom hade han en del kul historier om Lennart Hellsing.

2013-10-26 10.44.26
Det var svårt att inte se sig om på Näs och minnas hur skönt det var förra gången, den där helgen i september när det var så varmt och vackert väder, och hur roligt Rasmus hade i Lekhagen och i gungan under hängbjörken utanför Prästgården där vi sitter. Den hängde lite ensam och övergiven och såg ut att längta till nästa sommar när Vimmerby än en gång kommer att fyllas av små Pippi- och Emil-fans.

Efter lunch var det dags för skrivövning. Vi skulle skriva en historia helt och hållet (mer eller mindre) på bokstaven S, och fick bara en halvtimme på oss. Jag körde fast alldeles, började om fyra gånger, och när det var dags att läsa upp våra alster hade jag inget att komma med. Som om jag någonsin har det. Men i alla fall.

2013-10-26 15.22.08
Sedan blev det tack och hej och vi ses i april, och till sist ett par timmar i väntrummet på Vimmerby Resecentrum, innan det var dags att påbörja den långa resan hem igen. Bussen från Vimmerby var i tid, men Krösatåget från Mariannelund var lite försenat och om inte tåget från Stockholm också hade varit det hade jag blivit strandad i Nässjö för andra gången på två dagar. Och det var jag inte så sugen på.

Det är en särskild slags trötthet som infinner sig när man fått hjärnan så proppad med intryck, tankar och idéer att man blir alldeles mentalt mätt. Skönt då att bara kunna slappna av, öppna Kindle-appen och läsa om Barbara Havers upptåg i Italien, hela vägen hem till Malmö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar